Myretuen, Hedensted - visualisering

Myretuen, Hedensted

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S har vundet totalrådgivningen på opførelsen af den integrerede daginstitution “Ny Myretuen” i Tørring. Naturbørnehaven er smukt beliggende ned til Gudenådalen med plads til 12 vuggestuebørn og 50 børnehavebørn.

Huset er igennem en række brugerworkshops skitseret med udgangspunkt i bygherrens og brugernes ønsker og behov. Resultatet er et kompakt volumen, hvor grupperum, køkken og personalefaciliteter er organiseret omkring et fælles torv. Fællestorvet er husets hjerte, et centrum for leg og læring, der indeholder både børnekøkken, masseovn og miniscene. Fra fællestorvet er der via et stort vinduesparti udgang til en overdækket terrasse og legepladsen, hvilket skaber en flydende overgang mellem inde og ude, og som trækker naturen med ind i børnehaven.

Der er i projektet lagt særlig vægt på bæredygtighed, og børnehaven opføres efter DGNB-principperne – dog uden der søges certificering. Der er derfor anvendt bæredygtige materialer overalt i huset. Facaden beklædes med “brændt træ”, en imprægneringsmetode, der giver en mørk facade, der varier i nuancer fra det kulsorte til skinnende sølv, mens der i de overdækkede uderum anvendes gyldent FSN-mærket træ. Det bæredygtige grønne mos-sedum tag vil fremstå farverigt og blomstrende med et rigt insektliv til glæde for børn og personale.

Myretuen, Hedensted - håndskitse fællesrum
Sted
Søndre Fælledvej 14, Tørring
Omfang
630 m²
Bygherre
Hedensted Kommune
Team
LB Consult A/S
Ydelser
Totalrådgivning, programmering/brugerworkshops, dispositionsforslag, myndighedsprojekt, detailprojektering, udbud i fagentreprise, byggeledelse og 1-års eftersyn.
År
2018 - 2020
Anlægssum
15 mio. kr.
Præmiering
1. præmie i totalrådgiverkonkurrence.
Myretuen, Hedensted - håndskitse