Halgård_Aerial_reduced
12/dec/2022

Ny Daginstitution i Halgård – vundet!

En tidlig julegave er landet her i arkitektfirmaet, og det er med stor glæde vi kan meddele, at vi har vundet konkurrencen om den nye bæredygtige Daginstitution i Halgård for Holstebro Kommune.

Den nye daginstitution i Halgård indskriver sig i konteksten som en moderne fortolkning af det klassiske gårdmotiv, med længer omkring et hovedhus. Huset forholder sig qua sit gårdmotiv respektfuldt til omgivelserne og forstærker de landlige kvaliteter i området, mens længernes asymmetriske saddeltag giver det traditionelle gårdprofil et karakteristisk og moderne tvist.

Huset er et H-formet hus med to gårdlænger, der hver danner et knæk og åbner sig op mod landskabet og naturen i alle retninger, så naturen bliver en del at huset og omvendt. De to hovedlænger med hver deres knæk og skæve vinkler, samlet omkring transparente og lyse fællesarealer sikrer at den daglige bevægelse gennem og omkring bygningen byder på varierede ud/ind- og gennemkig til samtlige verdenshjørner og himlen. Den tætte relation mellem inde – og udendørs funktioner forstærkes af de overdækkede arealer ud for grupperum, garderober og i forlængelsen af gavlene.

Uddrag fra dommerbetænkningen:

”Bygningsstrukturen lader naturen komme tæt på alle rum, hvorved der er udgang og udkig til naturen overalt i bygningen – også i børnehøjde. Herved understøttes visionen om at bringe naturen i centrum i høj grad.”

”Som helhed fremstår landskabet og de nære udearealer, at være særdeles fint bearbejdet. Natur, biodiversitet og bæredygtighed er det gennemgående greb som en bund, hvorpå et minimal mængde belægning placeres strategisk om bygningen.”

”Generelt er der arbejdet meget med størrelser på fællesskaber, hvor der både er plads til det store, det mindre og de små fællesskaber i såvel grupperum, fællesrum, det centrale fællesrum og udearealer. Herved understøttes visionen omkring fællesskab i høj grad.

Konkurrenceforslaget ”Med naturen i centrum” er udført i samarbejde med ABC Rådgivende Ingeniører og LYTT Architecture og vi glæder os meget til det videre samarbejde med Holstebro kommune.

Se den fine pressemeddelelse fra Holsterbro Kommunes hjemmeside her.

Halgård_Eksteriør
Halgård_Interiør_NY2