AAB, afd. 19, Vorrevangsparken, Aarhus - blokke

AAB, afd. 19, Vorrevangsparken, Aarhus

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S vandt arkitektkonkurrencen om renovering af de almene boliger Vorrevangsparken i Aarhus nord. Projektet drejer sig om renovering af 4 boligblokke med 160 lejligheder i alt.

Renoveringen er gennemført med præfabrikerede facadeelementer med gule tegl, nye lavenergivinduer og glaspartier med lyddæmpende glas, og der er monteret nye større altaner for at bringe boligerne op på nutidig standard. I projektet er der lagt vægt på generelt at skabe teknisk robuste og vedligeholdelsesfrie facadeløsninger.

På den eksisterende facade er monteret nye facadehøje præfabrikerede elementer beklædt med standerskifter i gult murværk. Denne løsning er inspireret af det oprindelige facadesystem, som også bestod af præfabrikerede facadeelementer.

Byggeriet er blevet tildelt Århus Kommunes Bygningspris 2010 for god renovering, der respekterer bygningernes oprindelige arkitektur, og som er bearbejdet i alle detaljer, med det formål at skabe energirigtige og tidssvarende boliger. Således sparer renoveringen af Vorrevangsparken miljøet for 155 ton CO2 årligt.

Projektet er gennemføret med støtte fra Landsbyggefonden LBF.

AAB, afd. 19, Vorrevangsparken, Aarhus - fra vejen
Sted
Solhvervsvej, Aarhus
Omfang
13.767 m²
Bygherre
AAB Aarhus
Team
ALECTIA A/S
År
2010
Anlægssum
65 mio. kr.
Præmiering
1. Præmie i arkitektkonkurrence, Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2010
AAB, afd. 19, Vorrevangsparken, Aarhus - vej
AAB, afd. 19, Vorrevangsparken, Aarhus - altaner
AAB, afd. 19, Vorrevangsparken, Aarhus