Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 1

Aarhus Statsgymnasium

Århus statsgymnasium er den yngste fredede bygning i Aarhus, og det er derfor med stor omhu at der tilføjes en ny bygning til skolen.

Der er etableret en ny idrætshal og renoveret den eksisterende gymnastiksal og omklædningsfaciliteter. Sammenbygningen af ny hal og eksisterende gymnastiksal er etableret i kælderniveau, og er således kun synlig i terræn ved ovenlys, der sikrer tilgang af dagslys.

De to bygninger får samme formsprog og materialeholdning med naturstensbeklædning og alufacadepartier. Idrætshallen beklædes indvendigt med trælister med akustikregulering. I indretningen er der lagt vægt på åbenhed og transparens mellem de forskellige aktiviteter. Der etableret fitnessrum, siddenicher og balkon med udsyn til aktiviteterne i den nye hal.
Eksisterende gymnastiksal er renoveret, herunder udført skimmelsanering, udskiftning af tekniske installationer og etablering af ventilationsanlæg. Forpladsen er ligeledes renoveret og der er udført idrætsgård til udendørs idrætsaktiviteter i forbindelse med den nye hal.

Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 2
Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 9
Sted
Fenrisvej, Aarhus
Omfang
1.160 m² tilbygning og 830 m² renovering/ombygning samt renovering af 3.500m² udearealer
Bygherre
Århus Statsgymnasium
Team
TL Byg A/S, MOE A/S, WAD Landskab A/S
Ydelser
Arkitektrådgivning i totalentreprise, projektforslag, myndighedsprojekt, detailprojektering, projektopfølgning og fagtilsyn
År
2016
Anlægssum
38 mio. kr.
Præmiering
1. præmie i totalentreprisekonkurrence
Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 6
Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 5
Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 4
Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 7
Aarhus Statsgymnasium, Aarhus - 3