Botilbuddet Postens Vej, Brejning 4

Botilbuddet Postens Vej, Brejning

Smukt placeret ved Vejle Fjord står Arkitektfirmaet bag nybyggeri bestående af 60 plejeboliger til psykisk og fysisk handicappede, opført som almene boliger med tilhørende fællesarealer og servicearealer.

Bebyggelsen er placeret op ad fredsskov i De Kellerske Bakker. Boligerne er fordelt i 3 enheder bundet sammen af et stisystem, der inviterer til gåture i de flotte omgivelser for både beboere og pårørende.

Byggeriet er opdelt i 3 stk. ’firkløver-enheder’ med hver 20 boliger, der er opdelt i 4 grupper. Centralt placeret ligger personalefaciliteter, og hver gruppe er placeret omkring deres eget køkken og opholdsarealer. Bebyggelsen er i udformningen og facadeudtrykket opdelt i mindre enheder, således at hver enkelt bolig let kan identificeres i helheden, og hver enkelt bolig har egen indgangsdør udefra.

Brugerne har en bred vifte af udviklingsmæssige og fysiske handicaps, og hver bolig er indrettet til et højt plejeniveau. I udformningen af boligerne er der integreret en række tekniske installationer, der letter hverdagen for både beboere og personale.

Sted
Postens Vej, Børkop
Omfang
5.800 m²
Bygherre
Vejle Kommune
Team
Arne Elkjær A/S, Birgitte Henningsen MAA
Ydelser
Totalrådgivning, herunder projektforslag, for-/hovedprojekt, udbud i fagentreprise, byggeledelse og fagtilsyn i udførelsesfasen samt 1-års gennemgang.
År
2016
Anlægssum
ca. 105 mio. kr.
Botilbuddet Postens Vej, Brejning 8
Botilbuddet Postens Vej, Brejning 7
Botilbuddet Postens Vej, Brejning 1
Botilbuddet Postens Vej, Brejning 5
Botilbuddet Postens Vej, Brejning 2
Botilbuddet Postens Vej, Brejning 6
Botilbuddet Postens Vej, Brejning 3