Campus Tønder, Tønder

Campus Tønder

Et nyt og visionært uddannelsescenter i Tønder er blevet en realitet.

Bestyrelserne for VUC Syd, Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole og EUC Syd har tænkt visionært ved at forene 3 forskellige uddannelsesinstitutioner i et fælles inspirerende studiemiljø – Campus Tønder. Sammenlægningen sker for at udnytte den synergieffekt der kan opnås ved at samle forskellige uddannelsesinstitutioner. Bygherrens ønske har været, at de tre undervisningsinstitutioner efter byggeriets gennemførelse fremstår som en helhed og opfylder kravene til et moderne læringsmiljø.

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S har udarbejdet totalentrepriseudbud. Projektet er udbudt i EU-udbud på baggrund af dispositionsforslag. Arkitektfirmaet har faciliteret de 3 institutioner i den proces, det er at skabe et nyt uddannelsescenter ved sammenbygning og ombygning i eksisterende institutioner. Med facadeudtrykket i det nye uddannelsescenter har ambitionen været at skabe en sammenhæng i bygningsudtrykkene og samtidig et varieret facadeudtryk.

Campus Tønder, Tønder - tegning - 1
Sted
Tønder
Omfang
4.300 m² nybyggeri og 2.200 m² ombygning
Bygherre
VUC Syd, Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole og EUC Syd
Team
Arne Elkjær A/S
Ydelser
Helhedsplan med brugerprocesser, oplæg til lokalplan, dispositionsforslag for ombygning og tilbygning samt udbud i totalentreprise.
År
2013
Anlægssum
84,8 mio. kr.
Campus Tønder, Tønder - tegning - 2
Campus Tønder, Tønder 1
Campus Tønder, Tønder - vej