Hinnerup Kollegiet, Hinnerup - terrasser

Hinnerup Kollegiet

Hinnerup Kollegiet er blevet udvidet med nye visionære boliger til ældre med autisme.

Et projekt der er støttet af Realdania. Arkitektfirmaet har tidligere stået for 4 projekter i forbindelse med Hinnerup Kollegiet, alt fra ny administrationsbygning, til div. ombygninger.

Det nye byggeri er opført mellem 2 eksisterende bogrupper. Bygningen indeholder 4 boliger, fælleskøkken og ophold til boligerne samt faciliteter til hele Kollegiet: Personale faciliteter, sanserum, stillerum, hobbyrum og træningsrum.

I projektet er der arbejdet med arkitektoniske elementer der gør hverdagen bedre og nemmere for ældre med autisme. Eksempelvis overgangen mellem bolig og fællesarealer, med planter, bænke og ovenlys. Gangarealerne er udformet som fællesarealer med oplevelser i form af nicher og varierende bearbejdning af dagslysindtag i både tagfladen og facaden. Facadematerialerne varierer med tegl op boligerne og træbeklædning mod det fælles gårdrum. Udearealerne er bearbejdet med private terrasser og solafskærmning til alle boliger samt afskærmet fællesterrasse. Behovet for at kunne vælge forskellige grader af fællesskab, har været et omdrejningspunkt for løsning af opgaven.

Arkitektfirmaet har stået for færdigprojekteringen af boligerne efter et skitseforslag fra Arkitekt Mette Wienberg.

Sted
Hinnerup
Omfang
625 m²
Bygherre
Region Midtjylland
Team
Murer- og Entreprenørfirmaet Ole Sommer A/S, Arne Elkjær A/S, Birgitte Henningsen MAA
Ydelser
Færdigprojektering i totalentreprise
År
2014
Anlægssum
9.8 mio. kr.
Hinnerup Kollegiet, Hinnerup - bænk
Hinnerup Kollegiet, Hinnerup - gang
Hinnerup Kollegiet, Hinnerup - terrasse
Hinnerup Kollegiet, Hinnerup - udsigt