Jelshøjvej, Maarslet

Jelshøjvej, Mårslet

Huset på Jelshøjvej er tænkt som et træhus med et moderne udtryk der passer til et dansk længehus i det åbne landskab. Det er et enkelt og smalt hus, hvor alle primære opholdsrum får lys fra flere sider.

Huset er skabt til en familie med to voksne og to børn. Samtidig er der i planløsningen tænkt på at rumbehov vil ændre sig over tid. Eksempelvis vil “børneafdelingen” kunne ændres til en selvstændig lejlighed – eller aktivitetsrum.

Materialerne er få og velvalgte og de har hver især en særlig iboende karakter. I husets stueetage er der overalt slebne betongulve med et islag af sten, som giver gulvet karakter og robusthed. Det lægger op til at man slår dørene op og frit kan bevæge sig ind og ud af huset på alle sider. På 1.sal er der trægulve.

Facaden er beklædt med oliebehandlet sibirisk lærk i et smalt profil. Den lodrette beklædning understreger husets smalle høje proportioner. Taget er ønsket med et let og elegant udtryk, hvor konstruktionen med de synlige spær og tagrender der er friholdt fra selve taget understreger denne idé. Taget er beklædt med zink med stående false og zinktagrender spyr vandet ud i gavlene.

Jelshøjvej, Maarslet - have
Sted
Jelshøjvej 131, Mårslet
Omfang
170 m²
Bygherre
Iben Dombernowsky og Svend Åge Christensen
Ydelser
Totalrådgivning
År
2000
Anlægssum
-
Præmiering
Aarhus Kommunes Arkitekturpris 2001
Jelshøjvej, Maarslet - tag
Jelshøjvej, Maarslet - indkørsel
Jelshøjvej, Maarslet - indgang
Jelshøjvej, Maarslet - trappe
Jelshøjvej, Maarslet - 1 sal
Jelshøjvej, Maarslet - køkken
Jelshøjvej, Maarslet - terrasse