Østergade, Aarhus

Østergade, Aarhus

Etagebolig i Østergade 35 i Aarhus indeholder 10 lejligheder, hvoraf to er penthouselejligheder med tagterrasse. Alle lejligheder er lyse og kan anvende altangangen mod det rolige gårdrum som udeophold. Projektet indeholder hovedsageligt små lejligheder på 40-50 m², dog en enkelt større penthouselejlighed i to etager på ca. 100 m².

Byggeriet er centralt placeret i Aarhus midtby og det tilpasser sig i gadebilledet med sin facadeinddeling og materialeholdning.

Materialerne er en kombination af lyst tegl i de øverste étager og koksgråt murværk i underste étage. Øvrige materialer er inddækninger i anthrazink, koksgrå altanværn samt koksgrå vinduesindramninger. Et lyst hus med raffinerede mørkere detaljer. Huset har et moderne udtryk. Hjørnet er markeret som et glasprisme indrammet af zink. Hovedindgang og trappeopgang er markeret i facaden som et større glasparti, som også vil markere sig og lyse op om aftenen.

Stueetagen er tegnet med større étagehøjde, så der vil kunne etableres butikker i denne étage, hvis det ønskes i fremtiden.

Østergade, Aarhus - facade
Sted
Østergade, Aarhus
Omfang
608 m²
Bygherre
Mølleparkens Ejendomsadministration
Team
Arne Elkjær A/S
Ydelser
Arkitektrådgivning
År
Opført 2015
Anlægssum
ca. 13,7 mio. kr.
Østergade, Aarhus - sten og vindue
Østergade, Aarhus - mursten