Skovsyrevej, Randers

Skovsyrevej, Randers

Huset på Skovsyrevej tænkt som et træhus med et moderne udtryk der passer ind i de rammer der er sat for villaudstykningen. For at området kunne få et sammenhængende udtryk var der fra kommunens side fastsat nogle arkitektoniske rammer om at alle huse skulle have et moderne udtryk og flade tage.

Huset på Skovsyrevej er et enkelt, kubisk og smalt hus med fladt tag. Alle primære opholdsrum får lys fra flere sider. Huset er velbeliggende med panoramaudsigt ud over et stort bølgende landskab. Og det har været afgørende for de primære rums placering ud mod udsigten mod vest. Mellem selve huset og carport/skur er der dannet et uderum med en støbt kostet beton terrasse. Med plads til krydderurter og beskyttet udeophold. Hovedhus og skur/carport er i samme materiale og træbeklædning og danner en bygningsmæssig helhed.

Materialerne er få som træ, beton og glas. I husets stueetage er der overalt slebne betongulve med et islag af sten, som giver gulvet karakter og robusthed. Det lægger op til at man slår dørene op og frit kan bevæge sig ind og ud af huset på alle sider. På 1.sal er der trægulve.

Facaden er beklædt med oliebehandlet sibirisk lærk i et smalt profil. Den lodrette beklædning understreger husets smalle høje proportioner.

Skovsyrevej, Randers - perspektiv
Skovsyrevej, Randers - gavl
Skovsyrevej, Randers - garage
Sted
Skovsyrevej, Randers
Omfang
170 m²
Bygherre
Else Skibsted og Jacob Hanghøj
Team
Civilingeniør Per Dombernowsky
Ydelser
Totalrådgivning
År
2002
Anlægssum
-
Præmiering
Randers Kommunes Arkitekturpris 2003
Skovsyrevej, Randers - spids
Skovsyrevej, Randers - brænde
Skovsyrevej, Randers - terrasse