Vejdirektoratet, Skanderborg - garager

Vejdirektoratet, Skanderborg

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S vandt 1. præmie i totalentreprisekonkurrencen vedr. om- og tilbygning til Vejdirektoratet i Skanderborg.

Konkurrenceforslaget er en ny tilbygning med et åbent, dynamisk og fleksibelt kontormiljø, der både visuelt og funktionelt hænger sammen med de eksisterende bygninger. Den nye tilbygning er med sine 3000 m² kontor og 1500 m² garager/kælder den mest synlige og markante del af Vejdirektoratets bygninger, der i dag består af flere bygninger fra forskellige årtier. Idéen med forslaget er, at de forskelligartede bygninger fra forskellige tidsaldre, bliver samlet til en arkitektonisk helhed og giver Vejdirektoratet moderne rammer at udfolde deres aktiviteter i.

Inde i bygningen modtager et nyt og samlende ankomsttorv både besøgende og ansatte på en flot måde og giver overblik og let adgang til de forskellige afdelinger. Den skiferbeklædte nybygning omslutter et indre gårdmiljø, hvori de store møderum er placeret samlet i en blødt formet træboks med tagterrasse. Udover torv og tilbygning er Vejdirektoratets eksisterende lokaler renoveret, hvilket blandt andet indebærer etablering af en større kantine og renovering af de tekniske anlæg.

Vejdirektoratet, Skanderborg - terrasse
Sted
Thomas Helsteds Vej, Skanderborg
Omfang
4.500 m²
Bygherre
Slots- og Ejendomsstyrelsen
Team
A. Enggaard A/S, Birch & Krogboe A/S, Vibeke Rønnow Aps
Ydelser
Konkurrenceforslag, projektering, herunder myndighedsprojekt og detailprojektering, bygherremøder i projekterings- og udførelsesfasen
År
2008
Anlægssum
76 mio. kr.
Præmiering
1. præmie i totalentreprisekonkurrence
Vejdirektoratet, Skanderborg - parkering
Vejdirektoratet, Skanderborg
Vejdirektoratet, Skanderborg - gård
Vejdirektoratet, Skanderborg - bænke
Vejdirektoratet, Skanderborg - facade
Vejdirektoratet, Skanderborg - reception 2
Vejdirektoratet, Skanderborg - reception